top of page

247 поляроїдів Сергія Мельниченка

Фотокнига "247 поляроїдів знятих в Китаї" - це історія тридцяти місяців життя у світлинах та образах українського фотографа Сергія Мельниченка який у 2015 році жив та працював танцюристом в Китаї.


"Я працюю з тими видами технік та жанрів, які мене цікавлять на момент створення серій. Мені подобається експериментувати та пробувати все нове, нехай воно й відрізняється від попереднього жанру. Припустимо, я приїхав до Китаю, купив собі Fujifilm Instax – це той самий Polaroid. Я про таку камеру мріяв все життя, але фінансів на неї в Україні я не мав. Тут же я нарешті її придбав. І що далі? Я почав знімати все, що відбувається довкола – своє оточення, своє життя – чого ніколи не робив раніше. Потім вирішив знімати на телефон. Знову став, так би мовити, стріт-фотографом (вуличною фотографією я не займався з 2009 року). У результаті кілька цих серій та інші особисті фотографії, які я зробив у Китаї, стали одним великим проєктом." - Сергій Мельниченко



Фотокнига "247 поляроїдів знятих в Китаї" Сергія Мельниченка була видана у 2021 році французьким видавництвом Lendroit editions.


Фотографії: Сергій Мельниченко;

Мова: англійська та французька;

Видавець: Lendroit editions, 2021;

ISBN: 978-2377510627;

Обкладинка: м'яка;

Сторінок: 262 ст.;

Розмір: 11,5×16 см.;

Наклад: 500;

Вартість: 15 EUR;


Замовити книгу можна на сайті видавництва.

 

Сергій Мельниченко (1991 р.н., Миколаїв) - український концептуальний фотограф. Засновник та куратор школи концептуальної та арт фотографії MYPH. Член UPHA (Українська Фотографічна Альтернатива). Фотографією почав займатися у 2009 році. Протягом останніх років брав участь у понад 150 персональних та групових виставках по всьому світу. Переможець українських та міжнародних конкурсів, серед яких «Leica Oskar Barnack Award Newcomer» у 2017 році (Берлін), «Фотограф року» у 2012, 2013 та 2016 (Київ, Україна), «Золота камера» у 2012 (Київ, Україна). Увійшов до шорт-листів «Krakow Photomonth» у 2013 році та «Pinchuk Art Centre Prize» у 2015 році та ін. Учасник «Paris Photo», «Volta Art Fair», «Photo L.A.», Photo Basel тощо. Номінант на премію “Foam Paul Huf Award”. Роботи Сергія знаходяться у приватних і публічних колекціях в Україні, Росії, Польщі, Франції, Німеччині, Бельгії, Гонконзі, Литві та США.


626 переглядів

Comments


bottom of page