top of page

Крихке, як скло Сітари Амбросіо

Чутливий фотоесей "Крихке, як скло" (Fragile as Glass) німецької фотожурналістки Сітари Талії Амбросіо (Sitara Thalia Ambrosio) документує та розповідає історії п'яти квір-людей в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Цитати та інтерв'ю доповнюють документальні фотографії з життя героїв. В інтимних, сильних і зворушливих портретах і висловлюваннях викривається крихкість їхнього становища і стає зрозуміло, як війна впливає на їхні життя, оточення, ідентичність і сексуальність.

Фотографічне есе "Крихке, як скло" (Fragile as Glass) було створено у співпраці з українською журналісткою Яною Радченко та було видано у вигляді фотокниги у квітні 2024 року німецьким видавництвом Kettler Verlag.


Фотографії: Сітара Талія Амбросіо;

Текст: Яна Радченко;

Мова: англійська;

Видавець: Kettler Verlag, 2024;

ISBN: 978-3987411090;

Обкладинка: тверда;

Сторінок: 96 ст.;

Розмір: 19×25 см.;


Придбати фотокнигу можна в книгарні Збірка.

 

Сітара Талія Амбросіо (2002 р.н., Фюрт, Німеччина) - німецька фотожурналістка та візуальна оповідачка. Її представляє агентство Laif. Зараз живе в Ганновері, на півночі Німеччини. Її робота зосереджуються насамперед на аспектах конфліктів, які недостатньо представлені у ЗМІ. Зазвичай вона працює над гендерними питаннями, міграцією та порушеннями прав людини - у Німеччині, на Балканах, у Східній Європі та на Близькому Сході. Амбросіо часто інтегрує свою роботу у волонтерські освітні програми, такі як лекції та семінари у школах та молодіжних центрах. У 2023 році була нагороджена премією Hellerau Photography Award за роботу «Крихка, як скло». Її однойменна фотокнига вийшла друком у видавництві Verlag Kettler у квітні 2024 року.


104 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page